Romanesco si maslina

Din seria auci colesterolu’ meu, da-l duamne la dujmani, episodul „conopida martiana”.

Adica asta:

cono

Adica o varianta a conopidei, la gust e intre cea mentionata si broccoli, din specia Brassica oleracea a fost prima oara pomenita in secolul saisprezece la macaronari (care au oarecum similitudini gastronomice cu natiunea chineza, papa tot ce e verde si se misca).

Bun, noi o combinaram cu cele ce urmeaza: ceapa, usturoi, suc de rosii, masline.

diapozitiv124

Cum: am pus pe fundul vasului ceapa taiata rondele, buchetelele de romanesco, sare si piper, am presarat maslinele, am acoperit cu suc de rosii si folie si am dat la cuptor.

diapozitiv215

Scos de la cuptor.

diapozitiv35

Si detaliu romantat 🙂

diapozitiv48

Desigur, pentru ceilalti am umplut niste dovlecei, doar nu era sa ii las nemancati.

dovle

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s