Vinete in sos chinezesc

Reteta e de la maneki neko. Treaba sta in halul urmator, este exceptionala dar infiorator de grea. Nu ma refer la ingrasat ci la organe gen ficat, fiere, care vor schelalai indelung. Dar de buna este fantastic de buna, asa ca daca vreti sa o incercati io zic sa reduceti cantitatile si sa faceti o portioara.

Ne trebuie:

vinete (+ – juma de kil);
5 catei de usturoi (+ – cativa);
ardei iute (pasta, viu, uscat, oricum, cantitate dupa chef dar macar nitel trebe);
sos de soia (o lingura doo);
vin alb sec sau nu (un pa’arel mai mic asa);
supa, o cana (daca nu aveti mere si apa);
1 lingurita amidon care se dizolva in ceva apa rece.

diapozitiv1133

Vinetele curatate, taiate si scurse se prajesc rand pe rand si se pun in alt vas.

diapozitiv2100

Se adauga usturoiul felii si iutica si se mai frig impreuna.

diapozitiv384

Dupa cateva minute se adauga sosul soia, vinul si supa. Se mai lasa iarasi ceva vreme (2-3-5 minute).

diapozitiv474

La final se adauga amidonul diluat cu apa si se stinge focul. Se amesteca totul vartos.

diapozitiv564

E un deliciu, mai ales langa orez.

diapozitiv651

Chestie: daca le lasati sa se raceasca usor intr-o forma, se pot aranja foarte artistic pe farfurie, eu eram prea curioasa sa vad cum sunt, nu am facut asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s