Patru urzici

Adicatalea primavara vine? Vine. Facem urzici? Facem. Exceptand episodul cu spalat, curatat si oparit cu care ma ajuta o doamna, sa traiasca o mie de ani, le execut in nenumarate feluri. Retetele de azi au o baza si pe urma variatii.

Asadar mai intai calim urzicile pregatite cu nitel usturoi, le dregem de sare, adaugam si smantana iar la final, un cub de unt.

diapozitiv1130

Din acest moment putem sa mancam doar asa, cu mamaliguta.

diapozitiv298

Incredibil dar adevarat, se potrivesc de minune si cu paste fainoase, va jur.

diapozitiv382

Si daca le amestecam asa cum sunt cu ou(a) si le coacem in tigaie putem face un aperitiv, asa mai simpatic, pe stelute de mamaliga, precum se vede:

diapozitiv472

sau putem imbogati o salata.

diapozitiv562

Sigur, se pot face si simple, de post, cu sos de rosii, cu ceapa, ingrosate cu faina, fiecare dupa plac, acesta a fost placul meu la momentul respectiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s