Defilarea salatelor – partea intai

Mi-e foarte greu sa pun poze cu cate salate sunt, am ales sa despart subiectul si sa enumar doar ingredientele, oricum se zaresc in fotografii cele importante.

Cap de serie numarul unu este preferata mea, salata de icre (de stiuca in imagine) simpla, numai cu ulei si putina ceapa, cu zeama de lamaie si gata.

diapozitiv1101

Pun in continuare cateva salate pe baza de maioneza si incep cu una luata de pe un forum, pusa de userul „bulinuta”. Excelenta, contine: fasole verde fiarta si taiata bucatele (poate fi si din conserva), ceapa taiata fin, nitel usturoi, morcov ras, maioneza.

diapozitiv284

Clasica salata de cruditati, cu maioneza, morcov si telina (nu pun intotdeauna si mar):

diapozitiv368

Salata „coleslaw” (morcov, varza, ceapa, maioneza):

diapozitiv455

Salata orientala, in varianta cu maioneza (cartof, ceapa, masline, ou, cu sau fara putina sunca):

diapozitiv548

 

Alte salate: de legume diverse cu oua umplute si sos de iaurt:

diapozitiv638

Salata de verzituri cu „frigarui” din sunca si cascaval:
 

diapozitiv730

Salata calda de broccoli si sunculita cu sos de gorgonzola:

diapozitiv828

Salsa picanta din rosii si ardei, pe crutoane de paine si pe salata:

diapozitiv919

Salata de andive cu morcov si suc de portocale:

diapozitiv1016

Salata de andive cu nuci, portocale, balsamico si prosciutto:

diapozitiv1120

Salata de andive cu cascaval gaurit si struguri:

diapozitiv1215

Si acum ceva si mai proaspat: salata verde cu mozzarella de bivolita:

diapozitiv1313

Salata de untisor cu cas proaspat:

diapozitiv1412

Salata greceasca:

diapozitiv1511

Salata de cruditati cu cas de oaie framantat cu marar:

diapozitiv1610

Salata de untisor cu ciuperci la gratar si usturoi:

diapozitiv1711

Salata de cruditati cu patrunjel si cas maturat de oaie:

diapozitiv1810

Si la final salata de rosii diverse cu capere si masline:

diapozitiv1910

Va urma cum le pun cap la cap.

5 gânduri despre &8222;Defilarea salatelor – partea intai&8221;

  1. FELICITARI PENTRU ICRE! ASA TREBUIE SA ARATE…ITI SPUNE UN OM DE LA MALUL DUNARII! BRAVO!scuze pentru ‘postul’anterior dar eu sunt FOARTE riguroasa in ale bucatariei (ca si tine, de altfel). Ma bucur ca ti-ai facut blog si te pot ‘vedea’ mai repede. Succes si spor in toate1. Mihaela

  2. Sarumana. Imi pare rau ca nu am pus si poza, sa vedeti icrele in original, nefacute, poate le-ati fi recunoscut, sunt de la TUlcea, mi le-au adus copiii 🙂

  3. Pingback: Salate « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s