Cativa pui

Pentru ca mi-au mai ramas de pus cateva retete simple, bazate pe vesnicul pui, le adun aici si le descriu cat pot mai scurt.

Butter Chicken Curry

Nu sunt adepta „englezismelor” dar chiar nu am stiut cum sa il numesc pe acest pui, curry de pui untos, curry de pui cu unt? Habar nu am, la baza este un condiment, de fapt un amestec de diverse, adus din India, via Geneva, via Sala Palatului, cu bunavointa prietenei mele Stella. Ce contine si cum se foloseste (cum l-am folosit si eu, clar), iata:

diapozitiv197

Rezultatul, alaturi de insotitorul perfect, orezul „besmetic”:

diapozitiv279

Piept de pui marinat

Tot datorita condimentelor proaspat primite (la acea data) am facut si asta, am marinat bucati de piept de pui in amestec de iaurt, usturoi si un amestec de condimente care se cheama masala (si contine o droaie, puteti gasi variante pe gogu, prietenul de zi cu zi). Pe care le-am fript la gratar.

diapozitiv364

Gaturi de pui sau curcan in mujdei

Poate parea banal, chiar este, dar imi plac la nebunie, aici sunt in supa in care au fiert, cu legume de supa cu tot, cu usturoi si smantana.

diapozitiv452

Pipote cu mujdei si mamaliga

Cred ca e clar, nu? Daca veti fierbe pipotele la kukta vor deveni foarte fragede intr-un timp foarte scurt.

diapozitiv545

Pui cu iaurt

Amestecam iaurt gras cu condimente si usturoi, ungem bine pulpele (crestate, ca sa ia mai bine aroma), le lasam (sau nu) la marinat, apoi le dam la cuptor cu cartofi alaturi, sa fie si garnitura gata la timp.

diapozitiv636

Pulpe de pui in sos, la cuptor

Asta este o gateala simpla si puturoasa, se acopera pulpele cu pasta de rosii, vin, condimente (neaparat foaie de dafin), ceapa, usturoi si se dau la cuptor. Simplu si pentru puturosi, persoane fara chef sau burlaci.

diapozitiv728

Pui tiganesc

Adaptarea este facuta dupa o reteta de la Edith.
Facem cum putem o marinata cam dintr-o o cana de lapte, jumatate de catel de usturoi, un ardei foarte iute, ulei de masline si sare. In original carnea se marineaza in dracia asta si se frige apoi in ulei.
In neoriginal eu am turnat sosul peste pulpe, am presarat si ceva patrunjel si am dat la cuptor.

diapozitiv826

Pui Teriyaki

Si mai simplu, se cumpara sos Teriyaki, se marineaza bucatele de pui (mai artistic arata insirate pe mini-frigarui), se frig in tigaie sau pe gratar si se servesc cu orez. Si gata.

diapozitiv917

Puiul scos din supa

diapozitiv1014

Dupa ce am scapat zama de carne am prestat doua chestii simple si rapide:

– pui in sos de smantana cu hrean;

diapozitiv1119

– ciocanele pane.

diapozitiv1214

Sigur ca sunt mi si mii de variante foarte simple de a face puiul asta, eu, personal, atentez destul de rar la viata lui, e supraevaluat si nu sunt sigura cat este de sanatos, atata vreme cat habar nu am cum sunt crescuti si hraniti. Dar din cand in cand, merge, de aia am si strans aici cele de mai sus, retete destul de vechi, dar de pastrat.

Un gând despre &8222;Cativa pui&8221;

  1. Pingback: Cheful zilei – pui pane | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s