Ossobucco

In traducere: os cu gaura, l-am intalnit in doua feluri, cu un sos pe baza de legume si cu gremolata, in varianta milaneza, adica un sos pe baza de coaja de lamaie, patrunjel si ansoa. L-am executat in ambele feluri.

1. Avem nevoie de rasoale de vita, legume taiate cubulete (brunoise, da?), si rosii (sau rosii la cutie, in caz de nevoie).

diapozitiv163

Se dau rasoalele prin faina si se prajesc in ulei, apoi se pun intr-un vas care va merge la cuptor.

diapozitiv251

Legumele se calesc cu putina sare si se sting cu vin alb, supa sau apa, dupa caz. Se pune sosul format peste rasoale si se lasa la cuptor pana este facuta carnea.

diapozitiv336

Sosul si felul de mancare se preteaza foarte bine la o garnitura de paste si o ninsoare de parmezan.

diapozitiv428

2. Varianta milaneza ne cere aceleasi rasoale cu os, unt, vin alb, coaja si putina zeama de lamaie, patrunjel si ansoa.

diapozitiv524

Rasoalele infainate se prajesc in unt.

diapozitiv621

Se adauga vin alb si, apa sau supa si se lasa sa se faca bine, eu le-am pus la oala cu presiune, ceea ce a facut ca preparatul final sa cada definitiv de pe os. Intre timp se pregateste gremolata, amestecandu-se coaja de lamaie cu pestisorii zdrobiti, zeama de lamaie si patrunjel.

diapozitiv715

Se pune gremolata peste carnea facuta si se mai lasa putin sub capac, cu focul stins.
De data asta mai potrivit este un risotto simplu ca garnitura. Cum va spuneam, oasele au refuzat sa stea atasate carnii, in mod normal trebuie fierte mai putin. Dar gustul este acelasi, delicios.

diapozitiv814

3 gânduri despre &8222;Ossobucco&8221;

  1. Helaaau! Uite ca am dat de tine, ti-am vazut semnatura pe culi 🙂
    Imi pare bine ca ti-a facut blog, ca era pacat sa nu vada lumea bunatatile pe care le faci…
    Ma duc sa bag un ochi pe aici!

    Pot sa te trec in blogroll la mine? 😛

  2. Pingback: Ossobucco la kukta | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s