Mancare de cartofi cu ciolan

Cica daca ai cartofi, varza si fasole treci iarna usor. Una din preferatele noastre este mancarea de cartoafe cu ciolan. Dupa Lupescu, tuberculul ar avea la romani circa saizeci si opt de denumiri (culese de dansul) din care aminteste: cartofe, barabule, bulughene, pere sau picioci. Cum facem noi gateala asta, simpla de altfel: fierbem carnea bine, bine, sa cada de pe os. Calim nitica ceapa (merge adaugat si ceva ardei iute sau gras, ori morcov, da’ nu e musai), adaugam cartoafele taiate bucati, zeama de la ciolan, carnea imbucatita si dansa iar spre finalul fierberii cartoafelor punem pasta de rosii (ori rosii ori bulion si, daca ne place si ceva paprica). Asta e tot, la final presaram verdeturi dupa plac (cartoful suporta multe, de la marar si patrunjel pana la tarhon).

diapozitiv155

Intrebare: merge cu muraturi?
Raspuns: Ighen

diapozitiv245

Un gând despre &8222;Mancare de cartofi cu ciolan&8221;

  1. Pingback: Pui de la Anisoara si cartofi noi « Aphextwinz's Blog

Lasă un comentariu