Ghivece

Adunatura de legume, cu sau fara carne (mai bine fara), „gradinucile” astea se pot face din multe si in nenumarate variante, am cateva pregatite, asadar:

diapozitiv140

Am ales pentru inceput ghiveci cu afumatura (costita afumata) care contine: respectiva carne, ceapa, morcov, varza, cartofi, mazare, fasole boabe, fasole verde (galbena de fapt) si suc de rosii.

diapozitiv232

Parte din legume se calesc, se acopera cu apa, suc de rosii, se pune totul la un loc si se lasa la foc mic.

diapozitiv326

Ghiveciul cu de toate contine: varza creata, cicoare (radicchio mai exact), cartofi, praz, vinete, dovlecei, ardei gras, fasole galbena, ceapa rosie si verde, ciuperci, morcov, usturoi, verdeata si orez.

diapozitiv419

Se aseaza toate straturi, se acopera cu apa (sau supa), cand sunt aproape gata toate se pune orezul si se mai lasa la cuptor.

diapozitiv517

Ghiveciul de iarna are in componenta in ordinea asezarii straturilor pe ulei de masline: cartofi, vinete rondele prajite (de la congelator), ceapa, ardei kapia copt (tot de la gheata), pastarnac, mazare, morcov, ardei gras, dovlecei si rosii.

Se lasa cu capacul la cuptor sa se rezolve de la sine gateala.

diapozitiv616

De final punem ghiveci de pui care, in afara de oratanie mai contine: ceapa, ardei gras si iute, morcov, cateva linguri de zacusca, ceva usturoi si cartoafe. E bun cu branza sarata pe deasupra, parol.

diapozitiv711

Desigur variante mai sunt o gramada, cel in ulei, cu legumele fripte in parte si apoi reunite, cu carnita, cu ce avem prin camara, chiar si cu peste. Are un singur neajuns ghiveciul: se mananca foarte repede.

Un gând despre &8222;Ghivece&8221;

  1. Pingback: Ghiveci | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s