ceapa fripta a la peter

Este o reteta tot a domnului Peter, mare pescar si bucatar, trebuiesc insa indeplinite niste conditii pentru a o putea savura: sa aveti un ficat care inca nu a fugit schelalaind pe geam, sa va placa prajeala, sa garnisiti cu ea o bucata de ciolan, ficat la gratar sau la tigaie sau, sa o ciuguliti pur si simplu uitand de cele de mai sus.

Nu avem nevoie decat de ceapa, faina, boia, o punga si ulei pentru prajit.

diapozitiv115

Amestecam in punga faina cu boiaua, adaugam ceapa taiata rondele sau jumatati de rondele mai groase si zguduim cu simt de raspundere.

diapozitiv213

Apoi punem la prajit in ulei pana ceapa devine aurie si crocanta.

diapozitiv37

Trebuie scursa de excesul de ulei cat mai bine si apoi nu ramane decat sa ne hotaram in ce fel o vom manca, langa ce. Precis langa o halba plina de suc de hamei inspumat.

diapozitiv44

Lasă un comentariu